O Szkole
Wydarzenia i Informacje
Bez kuchni ani rusz
Fryzjerstwo - Szkolenia
Fryzjerstwo na wesoło
Informacje o Przetargach
Koło krwiodawstwa
Praktyki zagraniczne
Świat Sportu
Szkolne Koło CARITAS
Szkolne koło PTTK
Technik Informatyk
Wiadomości z biblioteki
Z życia szkoły
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Światowy Dzień Owsianki

10.10.2019 r. już po raz czwarty w naszej szkole odbył się Światowy Dzień Owsianki. Z tej okazji  Koło Detektywów Zdrowej Żywności przygotowało krótkie spotkanie. Część pierwszą stanowił panel sensoryczny przeprowadzony przez  p. Patryka Mianowskiego- Specjalistę ds. Jakości Firmy Brueggen. Uczniowie mieli za zadanie ocenić, czy cechy organoleptyczne owsianki wyprodukowanej tydzień wcześniej znacząco odbiegają od cech owsianki, której data przydatności kończy się za ok. tydzień. W części drugiej spotkania uczniowie klas pierwszych gastronomicznych wysłuchali prelekcji na temat zdrowego trybu życia i konieczności włączenia produktów zbożowych w naszą dietę, którą wygłosiła p. Anita Wojdyła- Dyrektor Handlowy firmy Brueggen. Spotkanie l zakończyła Natalia Parysek z klasy III TŻiUG, która przedstawiła ideę powstania Światowego Dnia Owsianki, oraz zalety jej spożywania. Część trzecią obejmowała degustacja owsianek i innych produktów zbożowych Firmy Brueggen.

Bardzo dziękujemy Firmie Brueggen za przekazanie swoich produktów oraz za wsparcie nas swoją wiedzą.                                         

 

Tekst Natalia Perysek kl. III TŻiUG

 



Poleć tego news'a
Podziel się z innymi:


Środa, 20 Listopada 2019
imieniny: Edyta, Edmund, Anatol


Poprzednia galeria
2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008
Tablica ogłoszeń
Ostatnio
3,985,420 unikalne wizyty

od 2007, M.Juszczak, A.Wyskwar
Si-fusion. Vse pravice pridržane. Powered by PHP-fusion. Designed by Si-Fusion.